ВАКС зняв браслет з директорки департаменту Херсонської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний суд вчергове підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу.
фото: khoda.gov.ua

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 7 жовтня строк дії обов'язків, покладених на директорку департаменту розвитку територій Херсонської обласної військової адміністрації Світлану Васіну. НАБУ і САП підозрює її в організації схеми заволодіння 7,7 млн грн державних коштів.

Таке рішення 7 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Васіну під 800 тисяч гривень застави. На неї також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Херсона та Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської областей без дозволу; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншою підозрюваною Мариною Балан та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків. Суддя вирішив змінити обов'язок не відлучатися із Херсона та Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської областей без дозволу на заборону покидати межі України і зняв з Васіної електронний браслет.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Васіну – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрювану, до 7 жовтня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали директорку департаменту Херсонської ОВА та власницю приватної фірми. За даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету міністрів на суму понад 7,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: