Рада схвалила законопроєкт про статус військових, які воюють на території рф

Читать на русском
Верховна Рада у вівторок, 20 серпня, прийняла в цілому законопроєкт №11483 про статус військових, які воюють на території росії.
Фото: Getty Images

Верховна Рада у вівторок, 20 серпня, прийняла в цілому законопроєкт №11483 про статус військових, які воюють на території росії.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

Він розповів, що за ухвалення документа проголосував 321 парламентар.

Законопроєкт передбачає соцзахист для військових та представників правоохоронних органів, які виконують свій обов'язок за межами України, зокрема, на території країни-агресора.

Це означає, що воїни Сил оборони, які зараз перебувають у Курській області, отримають такі самі виплати та преференції, як і ті, хто воює на передовій.

Нагадаємо, що цей законопроект був внесений президентом Володимиром Зеленським 15 серпня.

За останніми даними, Україна контролює вже 92 населені пункти в Курській області. Також відомо, що українські військові взяли в полон нову групу російських солдатів на Курщині для майбутнього обмінного фонду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: