Військовий рф підірвав штаб з офіцерами «Шторм-Z» і перейшов на бік України – ГУР

Читать на русском
У Головному управлінні розвідки розповіли про успішну операцію, під час якої російський військовий підірвав штаб офіцерів батальйону Шторм-Z.
Фото: ГУР

У Головному управлінні розвідки розповіли про успішну операцію «Очерет», під час якої російський військовий підірвав штаб офіцерів батальйону «Шторм-Z».

Відповідний пост з'явився у Telegram-каналі ГУР.

Мис Тарханкут, вишки Бойка, Азовсталь: що відомо про спецоперації ГУР під час війниУкраїнська розвідка провела низку унікальних спецоперацій під час повномасштабної війни. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що взимку 2024 року російський пілот FPV-дронів із позивним «Сільвер» вийшов на зв'язок з Легіоном Свобода росії. Він вирішив піти на співпрацю, оскільки більше не міг терпіти злочинів командування, включаючи позасудові страти та побиття.

Перебуваючи в розташуванні окупаційних військ, росіянин вибрав зручний момент і кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу Шторм-Z, де спали комбат та інші російські офіцери.

«Там десь 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була  труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули», – розповів він.

Після цього він залишив частину заздалегідь визначеним маршрутом, перейшов на підконтрольну Україні територію і став рекрутом Легіону Свобода росії.

Зазначається також, що в рамках взаємодії з цим військовослужбовцем українська розвідка отримала цінні розвідувальні дані щодо розташування, чисельності та намірів ворога на одному з напрямків фронту.

Нагадаємо, на початку серпня ГУР провело операцію на Тендрівській косі, в результаті якої було знищено техніку, особовий склад та фортифікацію росіян.

Також повідомлялося, що ГУР провело рейд на Кінбурнську косу і прозвітувало про втрати ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: