ГУР здійснило одну з наймасштабніших кібератак на фінсектор та урядові ресурси рф – ЗМІ

Читать на русском
Кіберфахівці ГУР завершили одну з найбільших в історії DDOS-атак на інтернет-інфраструктуру росії, уразивши критично важливі ресурси й отримавши доступ до великого масиву конфіденційних даних.
nta.ua

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони завершили одну з найбільших в історії DDOS-атак на інтернет-інфраструктуру росії – вона тривала протягом тижня.

Про це з посиланням на джерела повідомляють «Бабель» та NV.

ГУР здійснило масштабну кібератаку на ресурси рф, під ударом аеропорти та сайти держвлади – ЗМІФахівці ГУР у так званий День росії здійснили кібератаку на державні сайти та сервери кількох аеропортів країни-агресора.

Атака тривала безперервно протягом тижня та вразила онлайн-сервіси:

  • всіх основних російських банків включаючи Центробанк;
  • провайдерів телекомунікаційних послуг;
  • національні платіжні системи;
  • соцмережі та месенджери;
  • урядові ресурси;
  • десятки інших сервісів.

Було порушено, зокрема: ВТБ-Банк, Альфа Банк, ОщадБанк, Райффайзен банк, РСГБ Банк, Ак «Барс», Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк, Банк, банк «Дом. РФ» та Банк росії. В останній день атаки також були вражені ресурси Міноборони росії, МВС та ФПС.

Станом на вечір 30 липня росіянам не вдалося відновити нормальне функціонування провідних банківських та платіжних систем, роботу мобільних операторів, соціальних мереж та інтернет-провайдерів.

Нагадаємо, 27 липня повідомлялося, що хакери ГУР атакували російські брокерські програми та банкомати, через що користувачі низки банків не могли зняти готівку.

29 липня ціллю українських хакерів став Центральний банк рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: