ГУР та кіберволонтери атакували майже сотню російських сайтів

Читать на русском
Кібератака була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України клієнтів з державного сектору рф.
Фото Слово і діло

Волонтерська хакерська спільнота спільно з кіберфахівцями ГУР Міноборони атакували близько 100 веб-ресурсів в росії. Третина сайтів «лежать» досі.

Про це повідомила пресслужба ГУР.

ГУР здійснило масштабну кібератаку на ресурси рф, під ударом аеропорти та сайти держвлади – ЗМІФахівці ГУР у так званий День росії здійснили кібератаку на державні сайти та сервери кількох аеропортів країни-агресора.

Кібератаку було здійснено 15 липня. Вона була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України клієнтів з державного сектору рф.

Зазначається, що станом на 16 липня із переліку атакованих російських сайтів продовжують «лежати» 39.

Зокрема, були атаковані:

  • MITgroup — група компаній, яка займається розробкою корпоративних веб-сайтів.
  • «Пєрмскій завод промобладнання» — підприємство, що виготовляє та постачає підйомне обладнання для промислових обʼєктів.
  • «Обʼєднані кранові технології» — торгово-виробнича компанія з виготовлення та реалізації вантажопідйомного обладнання.
  • «РУМОС-ЛАДА» — дилер автомобілів LADA.

Нагадаємо, у червні ГУР здійснило кібератаку на російських інтернет-провайдерів у Криму. Також хакери ГУР здійснили нову кібератаку на ресурси російських органів влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: