Антикорупційний суд призначив до розгляду справу філії «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням чотирьох осіб у заволодінні коштами.
фото: epravda.com.ua

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка та ще трьох осіб у заволодінні майже 100 млн грн.

Таке рішення 13 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«На підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Миколи Божка – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Дмитра Нестерука – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Наталії Волкової – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, та (Манік Барсегян – ред.) , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, призначити судовий розгляд», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Божка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн грн. На нього також поклали обов'язки.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка та ще чотирьох осіб. За версією обвинувачення, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: