Антикорупційний суд відпустив під заставу ексгендиректора Харківобленерго

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився відправити в СІЗО двох підозрюваних у справі про заволодіння коштами енергетичної компанії.
Костянтин Логвиненкофото: gx.net.ua

Вищий антикорупційний суд відмовився взяти під варту і відпустив під 3,5 млн грн застави колишнього виконувача обов'язків генерального директора «Харківобленерго» Костянтина Логвиненка. НАБУ і САП підозрюють його у співорганізації заволодіння 12,5 млн грн підприємства та замаху на заволодіння ще 120 млн грн.

Таке рішення 15 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Сікора, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Логвиненка з альтернативою застави. Втім суддя відмовилася це зробити і відпустила підозрюваного під заставу.

«Клопотання - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Костянтина Логвиненка – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 500 000 грн», – ідеться в рішенні.

На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 16 жовтня. Вказане рішення оскаржене до Апеляційної палати ВАКС.

Також слідча суддя ВАКС Катерина Сікора відмовилася заарештувати виконавчого директора енергетичної компанії «Енерго-тайм» Олександра Козира. Його теж відпустили під заставу, але в розмірі 3 млн грн. Він зобов'язаний: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Обов'язки діють до 17 жовтня.

Як відомо, НАБУ і САП затримали ексгендиректора Харківобленерго Костянтина Логвиненка та ще одного співорганізаторами справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику Харківобленерго Костянтину Логвиненку та ще чотирьом особам. За даними слідства, у 2021 році в.о. гендиректора АТ «Харківобленерго» у змові з контролером низки комерційних підприємств-постачальників енергетичного обладнання створили організовану групу, до якої також увійшли інші співробітники товариства.

Упродовж квітня-вересня 2021 року керівник АТ «Харківобленерго» забезпечив обрання двох «потрібних» компаній переможцями закупівель 11 904 од. трансформаторного обладнання та 79 425 од. електровимірювальних приладів (лічильників та допоміжного обладнання) за завищеною на 132,5 млн грн вартістю. Водночас ціну окремих компонентів обладнання підняли вп'ятеро.

Протягом 2021-2022 рр. унаслідок часткового виконання договору на постачання трансформаторів та лічильників за завищеними цінами АТ «Харківобленерго» завдано збитків на суму 12,5 млн грн. Наміри щодо заволодіння іншою частиною коштів, а саме 120 млн грн, були зірвані після запровадження режиму воєнного стану та проведення слідчих дій детективами НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: