Президент Чехії назвав «Північні потоки» законною ціллю під час війни

Читать на русском
Президент Чехії Петр Павел заявив, що трубопроводи Північного потоку могли б бути законною ціллю для ЗСУ в умовах війни.
Фото: АР

Президент Чехії Петр Павел заявив, що трубопроводи «Північний потік» могли б бути «законною ціллю» для ЗСУ в умовах війни.

Заява прозвучала у подкасті PoliTalk, повідомляє портал Novinky.

Підрив «Північних потоків»: що відомо про диверсію рік потомуМинув рік після вибухів на Північному потоці, але розслідування поки що не дало результатів. Що відомо про диверсію.

За його словами, «Північні потоки» є стратегічними об'єктами, які вважаються легітимними цілями під час збройного конфлікту.

«Коли йде збройний конфлікт, він ведеться не лише проти військових об'єктів, а й проти об'єктів стратегічного характеру. А трубопроводи є стратегічною метою. Якби атака була спрямована на те, щоб перекрити постачання газу та нафти до Європи та повернути гроші назад до росії, тоді – і я кажу умовно – це була б легітимна ціль», – наголосив Павло.

Водночас він зазначив, що Чехія не має чіткої інформації про те, що саме Україна стояла за атакою у 2022 році.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що прокуратура Німеччини видала перший ордер на арешт підозрюваного. Розшукуваним нібито є громадянин України «Володимир З.», який останнім часом мешкав у Польщі.

Згодом в уряді Німеччини відреагували на ймовірну причетність українця.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк спростував причетність України до вибухів, що пошкодили газопроводи «Північний потік» та «Північний потік-2». Він заявив, що до диверсій причетна росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: