Буданов прокоментував удари по аеродрому «Саваслейка» та атаку дронів у Підмосков'ї

Читать на русском
Очльник ГУР Кирило Буданов підтвердив знищення МіГ-31 та Іл-76 на аеродромі «Саваслейка» та заявив, що аеродром під Москвою був оманливою мішенню.
Фото: УП

Очільник ГУР Кирило Буданов прокоментував удар по аеродрому «Саваслейка», а також атаки на авіабазу в Ростовській області та Центр радіотехнічної розвідки у Подольську. Крім цього, у розвідці заявили, що аеродром під Москвою був оманливою ціллю.

Про це пише видання The War Zone.

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

«Сьогодні ми провели кілька операцій за допомогою безпілотників», — заявив Буданов.

Крім атаки на центр радіозв'язку у Подольську, ГУР також завдало ударів з безпілотників по московському аеродрому Остаф'єво та авіабазі Міллерово в Ростовській області. За даним розвідки, було задіяно близько 50 безпілотників.

Ступінь збитків у цільових місцях на даний момент невідомий.

Згодом Буданов заявив, що аеродром Остаф'єво «був оманливою мішенню». Глава ГУР додав, шо це аеродром для транспортної авіації.

У свою чергу, російські чиновники заявили, що вони збили всі безпілотники, які летіли на Москву та інші регіони країни.

У Міноборони рф також додали, що «11 БпЛА знищено над територією Московської області, ще 23 БпЛА знищено над Брянською областю, шість БпЛА знищено над територією Білгородської області, три — над Калузькою областю і два — над Курською областю».

За словами росіян, це була одна з найбільших атак безпілотників на Москву.

Буданов також повідомив, що атака українських безпілотників на російський аеродром «Саваслейка» 16 серпня призвела до знищення перехоплювача МіГ-31 Foxhound і двох транспортних літаків Іл-76 Candid.

За даними видання, крім атак безпілотників, про які згадує Буданов і Міноборони рф, в районі авіабази «Оленья» в Мурманську був збитий безпілотник. Там розташовані бомбардувальники Ту-22М Backfire і плацдарм для бомбардувальників Ту-95МС Bear-H, які запускали ракети великої дальності по Україні з початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, 16 серпня Головне управління розвідки атакувало військовий аеродром «Саваслейка», з якого регулярно злітають російські МіГ-31К. Внаслідок удару було знищено винищувач МіГ-31К та два літаки Іл-76. Крім того, пошкоджено близько п'яти літаків, ймовірно, МіГ-31К/І.

Також у ніч проти 21 серпня у деяких областях рф вночі пролунали вибухи. В Брянській та Ростовські областях працювали сили та засоби протиповітряної оборони через начебто атаку із застосуванням безпілотників та ракет.

Крім того, повідомлялось про атаку безпілотників на Москву. У міському окрузі Подольськ російська ППО нібито збила БпЛА, які летіли на столицю країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: