Третя штурмова бригада повідомила про контрнаступ на Харківщині і розповіла про перші успіхи

Читать на русском
Третя окрема штурмова бригада ЗСУ розпочала контрнаступну операцію на території Харківської області.
Фото: t.me/ab3army

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ розпочала контрнаступальну операцію на території Харківської області.

Відповідна інформація з'явилася у Telegram-каналі бригади.

Які битви на війні проти України стали найкривавішими для російської арміїНа інфографіці – втрати росіян у найкривавіших битвах повномасштабної війни. На півночі Харківської області окупанти могли втратити 20 тисяч людей.

Там розповіли, що під час контратакуючих дій українські воїни взяли під контроль батальйонний район оборони ворога та опорні пункти. Просування вглиб фронту склало майже 2 кілометри квадратних.

«Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано», – заявив командир бригади Андрій Білецький.

Крім того, такі дії відвели удар ворога у напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

Зазначається також, що воїни Сил оборони знищили приблизно 300 ворожих солдатів і офіцерів, а також вразили «значну кількість» техніки та озброєння рф.

«Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики», – заявили у бригаді.

Нагадаємо, у ЗСУ повідомляли, що російські війська використовують найманців з Єгипту для боїв у Вовчанську Харківської області. Також ворог активізував там повітряну розвідку.

Раніше нацгвардійці показали, як розтрощили колону російських танків на Харківському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: