У США занепокоєні тим, що операція на Курщині може розтягнути українські сили – ЗМІ

Читать на русском
Наступ ЗСУ в Курській області застав росію зненацька, але якщо операцію буде продовжено, українські сили можуть виявитися занадто розтягнутими.
Фото: Генштаб ЗСУ

Наступ ЗСУ в Курській області застав росіян зненацька і вразив західних союзників, але якщо операцію буде продовжено, українські сили можуть виявитися занадто розтягнутими.

Про це повідомляє NBC News.

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

Згідно з прогнозом деяких американських офіційних осіб та аналітиків, існує ризик того, що лінії постачання України «можуть бути перенапружені», оскільки країна намагається підтримувати як війська в Курській області, так і відбивати атаки росіян на сході.

«Це викликає занепокоєння», – сказав високопосадовець на умовах анонімності.

За словами трьох офіційних осіб США, знайомих із ситуацією, росія поки тільки намагається організувати ефективну відповідь на несподіваний український наступ.

Але кількість військ, які Кремль відправив на Курщину з України, «незначна», сказав один із офіційних осіб США. Також залишається незрозумілим, чи скорочуватимуть росіяни свою присутність уздовж лінії фронту біля Харкова чи в інших місцях.

За останніми даними, ЗСУ контролюють у Курській області росії 93 населених пункти на площі 1263 квадратних кілометри. Міністр оборони Умєров вже назвав головну ціль Курської операції.

У Пентагоні при цьому вважають, що Україні та росії не вистачає необхідної кількості військових ресурсів для проведення масштабних наступальних операцій, тому обидві сторони можуть зайти в глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: