США ввели нові санкції проти росії: до списку увійшли близько 400 компаній і фізосіб

Читать на русском
Сполучені Штати напередодні Дня незалежності України вирішили розширити санкції проти росії.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати напередодні Дня незалежності України вирішили розширити санкції проти росії.

Відповідна заява була опублікована на сайті міністерства фінансів США.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Під обмеження потрапили майже 400 фізичних та юридичних осіб з Азії, Європи та Близького Сходу, чиї продукти та послуги дозволяють росії підтримувати свої військові зусилля та обходити санкції.

Зазначається, що ці компанії та особи пов'язані з енергетичними, гірничодобувними та металургійними секторами, а також фінансовою IT-сферами росії.

Санкції, серед іншого, були введені проти найбільших експортерів вугілля з росії, дочірніх компаній Росатому, концерну Новатек, а також Роснафти. Крім того, обмеження запровадили проти виробників БПЛА та електроніки, а також компаній, які обслуговують потреби російської оборонки.

«Росія перетворила свою економіку на інструмент на службі військово-промислового комплексу Кремля. Сьогоднішні дії Казначейства продовжують реалізацію зобов'язань, прийнятих президентом Байденом та його колегами з G7, щодо порушення ланцюжків поставок та платіжних каналів російської військово-промислової бази», – заявив заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо.

Нагадаємо, у червні Рада Європейського Союзу офіційно затвердила 14-й пакет санкцій проти росії. Він включає обмежувальні заходи щодо ще 116 фізичних та юридичних осіб, а також галузеві санкції.

Також відомо, що Британія розширила санкції проти «тіньового флоту» країни-агресора».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: