Євросоюз продовжив економічні санкції проти Кремля

Читать на русском
Економічні санкції ЄС проти росії включають різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та промисловість. Їх продовжили до 2025 року.
Reuters

Євросоюз продовжив обмежувальні заходи проти економіки росії через її війну проти України ще на шість місяців.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у понеділок, 22 липня.

Рада ЄС затвердила 14-й пакет санкцій проти росії: які обмеження запроваджено14-й пакет санкцій проти росії затвердила Рада Євросоюзу. Він включає галузеві санкції та обмежувальні заходи проти 116 фізичних та юридичних осіб.

«Ці санкції, вперше введені у 2014 році, були суттєво розширені з лютого 2022 року у відповідь на непровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію росії проти України», – йдеться у повідомленні.

Санкції продовжили до 31 січня 2025 року.

На сьогодні вони складаються з широкого спектру секторальних заходів, включаючи різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Санкції також охоплюють заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та деяких нафтопродуктів з рф в ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків та призупинення мовної діяльності та ліцензій у Євросоюзі кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних агентств. Крім того, конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій.

Нагадаємо, у червні ЄС продовжив санкції проти росії за анексію Криму. Обмеження включають заборону на імпорт продукції з Криму або Севастополя в ЄС, інвестиції та туристичні послуги. У липні Британія розширила санкції проти «тіньового флоту» росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: