США готують нові санкції проти китайських компаній, які допомагають росії

Читать на русском
США готують нові санкції проти китайських компаній, які підтримують війну росії в Україні. Зокрема, під обмеження можуть потрапити банки.
Фото lb.ua

США готують нові санкції проти китайських компаній, які підтримують війну росії в Україні. Зокрема, під обмеження можуть потрапити банки.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

«Безмежне партнерство»: як росія та Китай співпрацюють під час війни в УкраїніПісля вторгнення в Україну росія поглибила співпрацю з Китаєм. Як тепер Пекін допомагає Кремлю – на інфографіці.

На думку США, Китай глибоко виходить за межі гідної поведінки національних держав.

«Ми вважаємо, що Китай повинен зупинитися, тому що, на нашу думку, він глибоко виходить за межі гідної поведінки національних держав. Можна очікувати додаткових санкційних заходів, оскільки ми спостерігаємо, як все розвиватиметься в найближчі тижні», – заявив Салліван.

Згідно з указом президента Джо Байдена, Міністерство фінансів США може переслідувати банки, що надають допомогу російській оборонній промисловості. Радник президента наголосив, що це було зроблено не просто так.

«Сьогодні я не можу зробити прогноз, але скажу лише, що з часом ми створили інструменти, які дозволять нам реагувати на подібну поведінку. І ми будемо реагувати на таку поведінку», – додав він.

Раніше повідомляли, що країни «Групи семи» планують надіслати китайським банкам попередження щодо наслідків допомоги росії в обході санкцій за агресію проти України.

Також писали, що у ГУР відповіли, з якими країнами росія співпрацює в оборонній сфері та чи є у списку Китай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: