Посли ЄС розкритикували Орбана за «мирну місію» в рф та Китаї – Europa Press

Читать на русском
Посли ЄС на зустрічі у Брюсселі засудили прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за візити до рф та Китаю.
Фото: Sputnik

10 липня на зустрічі у Брюсселі посли країн ЄС різко розкритикували дії прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Йдеться про його візити до рф та Китаю з «мирною місією».

Про це повідомляє Europa Press.

Орбан запропонував Зеленському розглянути питання припинення вогню та розпочати переговориВіктор Орбан на пресконференції у Києві заявив, що запропонував Зеленському подумати про припинення вогню перед переговорами.

Зустріч послів тривала дві години. Представники держав-членів ЄС дали зрозуміти Орбану, що вони вбачають у його діях «порушення» правил.

Лише делегація Словаччини утрималася від коментарів, тоді як інші посли висловили свій гнів через зустрічі Орбана з путіним у Москві та з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні після початку головування Угорщини у ЄС.

Повідомляють, що зустріч не завершилася прийняттям рішень, а також на ній не обговорювали конкретних заходів у відповідь. Кілька країн розглядають можливість бойкоту неформальних міністерських зустрічей, запланованих Угорщиною на цей семестр.

Уряд Угорщини заявив, що Орбан чітко дав зрозуміти, що подорожував лише як прем'єр-міністр Угорщини, а не від імені ЄС. Також представник повідомив, що візити здійснювалися лише в інтересах оцінки можливого припинення вогню.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини у п'ятницю, 5 липня, відвідував Москву. За словами Орбана, його цікавила думка путіна щодо мирних ініціатив, які є на даний момент.

8 липня після візитів до України та рф прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прилетів до Китаю. Глава угорського уряду заявив, що відвідав Китай зі своєю «мирною» місією.

А нещодавно, 9 липня, Орбан прокоментував масовану ракетну атаку росії на Україну 8 липня. Він заявив, що світові держави мають «відмовитися від воєнної політики» і натомість створити умови, які призведуть до припинення вогню та переговорів між росією та Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: