G7 надішлють «жорстке попередження» китайським банкам через допомогу рф – Reuters

Читать на русском
Країни Групи семи планують надіслати китайським банкам попередження щодо наслідків допомоги росії в обході санкцій за агресію проти України.
finclub.net

Країни «Групи семи» планують надіслати китайським банкам попередження щодо наслідків допомоги росії в обході санкцій за агресію проти України.

Про це пише Reuters.

«Безмежне партнерство»: як росія та Китай співпрацюють під час війни в УкраїніПісля вторгнення в Україну росія поглибила співпрацю з Китаєм. Як тепер Пекін допомагає Кремлю – на інфографіці.

«Лідери G7 на саміті 13-15 червня в Італії під час своїх закритих зустрічей зосередяться на загрозі, яку становить зростаюча китайсько-російська торгівля для війни в Україні», – йдеться у повідомленні.

За словами анонімного американського чиновника, результатом цих розмов, швидше за все, стануть публічні заяви щодо невеликих китайських банків.

Однак, журналісти Reuters пишуть, країни G7 не будуть вживати жодних негайних каральних заходів проти будь-яких китайських банків на саміті. Крім того, лідери G7 зосередяться саме на малих фінустановах, а не на найбільших банках Китаю.

Наразі переговори про точний формат і зміст попередження все ще тривають.

Раніше повідомляли, що Америка готова вжити заходів проти китайських фірм та фінустанов через підтримку російської агресії.

Також писали, що у ГУР відповіли, з якими країнами росія співпрацює в оборонній сфері та чи є у списку Китай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: