Верховний суд розгляне скаргу на вирок ексголові райсуду на Тернопільщині

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою засудженого колишнього очільника райсуду на Тернопільщині.
фото: ternopolis.te.ua

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 6 і 5 років колонії відповідно засудили колишнього голову Козівського районного суду Тернопільської області Михайла Кренцеля та адвокатку Наталію Лісну.

Таке рішення 19 серпня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав винними ексголову Козівського райсуду Тернопільської області Кренцеля і адвокатку Лісну у хабарництві. Їм призначили 6 і 5 років позбавлення волі відповідно. Апеляційна палата вирок підтвердила, але зменшила покарання для Кренцеля до 5 років. Засуджений Кренцель подав касацію.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою засудженого (Кренцеля – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 2 вересня 2021 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 16 травня 2024 року щодо нього», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року НАБУ затримало Кренцеля і Лісну час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тисячі гривень. За версією слідства, суддя вимагав та отримав через адвоката гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника.

25 квітня 2016 року цю справу скерували до суду. Вже потім двічі змінювалися суди, які мали розглядати обвинувачення. В результаті 24 вересня 2019 року матеріали справи надійшли до ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: