Оборонці Маріуполя та «Азовсталі»: стали відомі деталі про повернених з полону бійців

Читать на русском
Усі 115 військові, яких повернули під час обміну 24 серпня, є строковиками. Серед них є ті, що потрапили до полону ще в перші місяці 2022 року.
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Усі 115 військові, яких повернули під час обміну 24 серпня, є строковиками. Серед них є ті, що потрапили до полону ще в перші місяці 2022 року.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У суботу, 24 серпня, з російського полону повернули ще 115 українців. Це військовослужбовці-строковики, зокрема ті, які потрапили у полон ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення.

Розповідають, що вдалося визволити дев'ятьох незаконно засуджених оборонців. Звільнено з полону військових моряків і трьох прикордонників, а також 82 оборонців Маріуполя, з них 50 – боронили «Азовсталь».

Також додому повернулися 6 нацгвардійців із гарнізону охорони Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку, Херсонську та Луганську області. Бійці також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині, а на Херсонщині – за пропускний пункт «Чонгар» на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

У штабі зазначають, що чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров'ям внаслідок поранень, а також через недотримання росією норм міжнародного гуманітарного права у полоні.

Нагадаємо, у День Незалежності ще 115 захисників повернулися до України. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил та Державної прикордонної служби. Обмін відбувся за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів.

Раніше Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що комунікація з рф щодо обміну полоненими на тлі просування ЗСУ в Курській області не припинялася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: