Україна починає переговори про обмін полоненими, яких захопили в Курській області

Читать на русском
Військова розвідка підтвердила, що представники України та росії вже почали працювати над обміном військовополонених в Курській області.
фото: Фокус

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що комунікація з рф щодо обміну полоненими на тлі просування ЗСУ в Курській області не припинялася, тривають переговори.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону 15 серпня.

На підконтрольних територіях Курської області створено військову комендатуру – СирськийУкраїна створила військову комендатуру на підконтрольних територіях Курської області росії. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

Згідно зі словами омбудсмена, розмова була ініційована російською стороною.

«Попри публічні заяви російських ЗМІ, що росіяни нібито прийняли рішення призупинити якісь обміни...У нас зараз обмін інформацією відбувається. Я також інформую МКЧХ і ООН, що права російських військовополонених захищаються, ми моніторимо цю ситуацію і в будь-який час Україна готова продовжувати обмінні процеси на підставі Женевської конвенції», — зазначив Лубінець.

Зазначимо, сьогодні стало віомо, що спецназівці СБУ в Курській області взяли в полон 102 російських військовослужбовці. Це наймасовіша операція взяття ворога в полон, яку вдалося провести за раз.

Нагадаємо, 14 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що місто Суджа в Курській області росії повністю зачищене від військ армії окупантів. ЗСУ також взяли в полон ще понад 100 російських солдатів.

До цього президент України також повідомляв про здачу в полон російських солдатів на Курщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: