У Франції стався вибух біля синагоги – подробиці

Читать на русском
На півдні Франції стався вибух біля синагоги, внаслідок чого зазнав поранення поліцейський. Влада розглядає вибух як можливий теракт.
svsnewsagency

У суботу, 24 серпня, у синагозі у французькому місті Ла-Гран Мот пролунав вибух, після якого спалахнула пожежа. Зокрема, внаслідок вибуху поранено поліцейського і пошкоджені два автомобілі.

Про це повідомляє видання France24.

Згідно з даними місцевої поліції, дві машини біля синагоги зайнялися після того, як в одній з них вибухнув, імовірно, газовий балон. Внаслідок інциденту постраждав поліцейський.

За версією слідства, у синагозі «Бейт-Яаков» було здійснено підпал за допомогою газового балона. Влада розглядає вибух як можливий теракт.

Як відомо, вибух стався під час шабату, коли багато людей відвідують служби у синагогах. Однак, за словами джерела у поліції, на момент вибуху у синагозі не проводили релігійну службу.

«Сьогодні вранці синагога у Ла-Гранд-Мотт стала об’єктом нападу. Антисемітський акт», – заявив прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь.

При цьому, міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін назвав вибух біля синагоги «очевидно злочинним актом». За його словами, поліція вживає всіх засобів, щоб знайти зловмисника.

Водночас, мер Стефан Россіньоль заявив, що камери відеоспостереження зафіксували людину, яка підпалює машини.

Нагадаємо, нещодавно в Тель-Авіві вибухнув автомобіль, загинув чоловік, якого підозрюють у тероризмі, постраждав також перехожий на електросамокаті. Поліція розслідує інцидент.

А 2 серпня у столиці Сомалі терорист підірвав себе на пляжі, де було багато людей. Щонайменше 32 особи загинули. За даними місцевих ЗМІ, напад скоїли бойовики «Аш-Шабаб», які контролюють значну частину південної та центральної частини Сомалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: