За добу на фронті відбулося 119 бойових зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
Окупанти здійснили понад 3100 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.
Фото: Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Україна має план деокупації Криму: у розвідці розповіли деталіСили оборони України розробили план деокупації Криму та знищення Кримського мосту, заявили у ГУР.

Російські загарбники завдали по території України два удари, випустивши 10 ракет, та 71 авіаудар, скинувши 95 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 506 дронів-камікадзе та здійснили понад 3100 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку відбулося два боєзіткнення неподалік Глибокого та Вовчанська, де наразі продовжується один бій.

На Куп’янському напрямку ворог 10 разів атакував оборонні рубежі наших воїнів біля Синьківки, Новоселівки та Стельмахівки. Дев’ять бойових зіткнень завершено, одне - досі триває.

На Лиманському напрямку впродовж дня відбулося 11 боєзіткнень. Російські загарбники здійснили штурмові дії поблизу Дружелюбівки, Макіївки, Новосадового та Діброви. На даний момент продовжуються дві атаки.

На Сіверському напрямку оборонці української землі відбивали чотири ворожі штурми у районі Виїмки та Спірного. Три атаки зупинено, одна - триває. Ситуація під контролем наших військ.

На Краматорському напрямку точилося 16 боїв неподалік Григорівки, Калинівки, Часового Яру та Ступочок. На цей час продовжуються три з них.

На Торецькому напрямку відбулося дев’ять боєзіткнень. Росіяни атакували українські війська біля Диліївки, Неліпівки та Торецька. Наразі триває один ворожий штурм.

На Покровському напрямку, від початку цієї доби, розпочалося 45 боїв у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Гродівка, Миролюбівка, Новогродівка, Калинове та Птиче. Сили оборони відбили 41 атаку, чотири - ще продовжуються.

Сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 288 окупантів, з них 121 - безповоротно. Також знищено бойову машину піхоти, самохідну артилерійську установку, 120-мм міномет, три БПЛа, три авто та три одиниці мототехніки. До того ж пошкоджено танк, бронетранспортер, БМП, броньовану ремонтно-евакуаційну машину, шість артсистем, міномет та 11 одиниць автотранспорту.

На Курахівському напрямку ворог 15 разів атакував наші позиції поблизу Карлівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Одинадцять боєзіткнень завершено, чотири - досі продовжуються.

На Времівському напрямку противник здійснив три безрезультатні наступальні дії у бік Вугледару, Водяного та Катеринівки.

На Оріхівському напрямку ворог також не мав успіху, атакуючи оборонні рубежі наших підрозділів біля Малої Токмачки та Новоандріївки.

На інших напрямках - без особливих змін.

Нагадаємо, українські військові за добу знищили ще 1160 російських окупантів. Загальні бойові втрати армії рф від початку вторгнення в Україну вже понад 606 тисяч осіб.

Також аналітики Інституту вивчення війни проаналізували дані та підтвердили просування українських військ у районі Суджі Курської області росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: