У ЗСУ заявили, що росія відвела частину підрозділів з Харківщини на Курський напрямок

Читать на русском
Росія перекинула низку підрозділів своєї окупаційної армії з Харківської області на Курський напрямок.
Фото: Getty Images

Росія перекинула низку підрозділів своєї окупаційної армії з Харківської області на Курський напрямок.

Такими даними поділився речник ОТГ «Харків» Віталій Саранцев в ефірі «Суспільне Новини».

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

«Росіяни продовжують перетасовувати ту «колоду карт», яка в них є. Але разом з тим тих сил і засобів, які залишаються на Харківському напрямку, ще досить багато, щоб ми могли розслабитися», – сказав він.

Саранцев уточнив, що ЗСУ фіксують на півночі Харківщини зниження бойової активності російських військ, але це не означає, що їх також відвели. В даний момент окупанти продовжують копати там окопи, маскуватися і покращувати систему зв'язку та управління.

Найактивнішою ділянкою цього напрямку залишається місто Вовчанськ.

«Також у прилеглих до нього населених пунктах рф де-не-де намагається здійснювати штурмові дії. Це райони Стариці, район Тихого – правий та лівий фланги Вовчанського спрямування. Але всі спроби росіян зупиняються і просування немає», – підсумував він.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що окупанти отримали від путіна вказівку вибити українські війська з Курської області до 1 жовтня. За даними ISW, ворог передислокував на Курщину 5 тисяч бійців з інших ділянок фронту.

Раніше міністр оборони Умєров назвав головну ціль Курської операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: