США обговорюють з Україною довгострокові цілі операції у Курській області

Читать на русском
Сполучені Штати Америки обговорюють з Україною довгострокові цілі наступу в Курській області рф, заявили у Пентагоні.
Корреспондент.net

Американські чиновники обговорюють з українськими колегами довгострокові цілі операції ЗСУ в Курській області.

Про це речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив на брифінгу.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

«Ми продовжуємо обговорювати з українцями, на що вони націлені. Президент Володимир Зеленський сказав, що наступ у Курській області здійснено для створення буферної зони. Тому ми проводимо розмови, щоб дізнатися більше про їхні цілі», – заявляє генерал.

Згідно з його словами, мета США полягає в тому, щоб дати Україні можливість стати вільною та суверенною країною, яка зможе стримувати російську агресію у майбутньому.

Райдер додав, що операцією в Курській області українські захисники продемонстрували креативність і бойову майстерність. Вони «явно змусили росіян попрацювати над відповіддю».

«Але коли мова заходить про те, якими є їх довгострокові цілі тут, це те, що ми все ще обговорюємо з ними», - зазначив представник Пентагону.

Як відомо, територія в Курській області росії, що знаходиться під ЗСУ, розширилася до 1263 квадратних кілометрів. Також зросла кількість підконтрольних населених пунктів.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський повідомив про чергове поповнення обмінного фонду з Курщини.

Минулого тижня з'явилося відео наймасовішої здачі в полон військових рф за одну операцію в Курській області – цілої роти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: