Сирський повідомив, скільки території Курщини зараз під контролем ЗСУ

Читать на русском
Під контролем ЗСУ вже 1263 квадратних кілометри у Курській області, повідомив Сирський. Кількість населених пунктів під контролем наших військових зросла до 93.
Фото: t.me/osirskiy

Територія в Курській області росії, що знаходиться під ЗСУ, розширилася до 1263 квадратних кілометрів. Також зросла кількість підконтрольних населених пунктів.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, виступаючи по відеозв'язку на Конгресі місцевої та регіональної влади у вівторок, 20 серпня, який показали в ефірі телемарафону.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

«Угруповання Сил оборони ведуть наступальну оборону на Курському напрямку. За період ведення наступу на території Курської області збройні сили просунулися на глибину оборони супротивника від 28 до 35 км», – сказав він.

Наразі під контролем ЗСУ 1263 кв. км Курської області. Число населених пунктів під контролем наших військових зросло до 93.

За словами Сирського, армія рф веде маневрену оборону, намагається не допустити подальшого просування підрозділу Сил оборони України вглиб території росії, нарощує угруповання та переміщає війська з інших напрямків.

Подальші дії ЗСУ на цьому напрямку залежатимуть безпосередньо від розвитку оперативної обстановки, додав головнокомандувач.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський повідомив про чергове поповнення обмінного фонду з Курщини.

Минулого тижня з'явилося відео наймасовішої здачі в полон військових рф за одну операцію в Курській області – цілої роти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: