Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіях

Читать на русском

Російський наратив про те, як «украинцы 8 лет бомбили Донбасс» заграв новими фарбами: тепер, коли ЗСУ контролюють значну частину території росії, окупанти змушені бити по своїх же територіях. І робити це вже свідомо, а не ненароком, як раніше, коли вони просто «впускали» бомби. Аналітики «Слово і діло» спробували порахувати, скільки жителів Курської та Бєлгородської областей відчули на собі «русский мир». Для цього ми зіставили кількість людей, які проживають на небезпечних на сьогодні для росіян територіях, з кількістю офіційно евакуйованих.

Скільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.
Евакуація в Курській області рфСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Бойові дії так чи інакше торкнулися восьми районів Курщини, а також підставили під ризик район Бєлгородщини.

Влада росії запевняє, що евакуює своїх. Але навіть якщо взяти до уваги їхню традиційно неправдиву офіційну статистику, на цих землях живе більше людей, ніж заявлена ​​кількість евакуйованих.

На тлі просування ЗСУ евакуація населення оголошувалась з восьми районів Курської області (Рильський, Кореневський, Суджанський, Глушковський, Хомутовський, Бєловський, Льговський, Большесолдатський) та Красноярузького району Бєлгородської області.

Всього на цих територіях проживало понад 167 500 осіб (за даними перепису населення в рф у 2020 році).

Найбільше – у Рильському, Льговському та Суджанському районах (29 900, 29 500 та 25100 відповідно). Найменше – у Хомутовському районі Курщини (8500 осіб).

За останніми даними МНС рф, перевірити які можливості немає, з дев'яти прикордонних з Україною районів евакуювали понад 121 тисячу осіб.

Доля росіян, які залишилися (а це близько 46 тисяч), невідома. Очевидно лише те, що зараз російські бомбардувальники намагаються завдати якнайбільше ударів по місцях скупчення ЗСУ, ігноруючи наявність мирного населення.

Як повідомлялося раніше, саме Бєлгородська область стала лідером за кількістю скинутих на неї своїми ж російськими льотчиками авіабомб.

Нагадаємо, враховуючи наростаючий градус боїв, обстановку на території Курської та Бєлгородської областей визнали НС федерального характеру. Україна щодня поповнює обмінний фонд новими партіями солдатів рф, а російські пабліки сьогодні повідомили, що підірвано останній міст через річку Сейм у Глушковському районі Курщини (третій за останні кілька днів).

Аналітики «Слово і діло» раніше демонстрували, без чого залишиться росія у разі втрати Курської або Бєлгородської області, на основі їхніх економічних показників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: