Омбудсмен відповів на критику через евакуацію росіян з Курщини в Україну

Читать на русском
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубинець відповів, чому Україна готова прийняти росіян з Курської області.
t.me/dmytro_lubinetzs

Українська влада має подбати про цивільне населення тих територій Курської області рф, які взяли під контроль ЗСУ. Це буде дотриманням міжнародного права.

Про це заявив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець у ефірі Радіо Свобода у п'ятницю, 16 серпня.

Для мешканців Курської області рф запрацювала гаряча лініяДля росіян у Курській області запрацювала гаряча лінія з питань гуманітарної допомоги та евакуації до України.

Омбудсмен прокоментував критику через евакуацію росіян в Україну.

«Я розумію, що у нас суспільство може по-різному трактувати зусилля України щодо виконання своїх міжнародних зобов'язань, але ми тим і відрізняємося від росіян, що ми цивілізована нація, демократична нація... Як тільки ми покажемо, що ми можемо поводитись нецивілізовано, таким чином, як росіяни, тоді ми можемо забути про військову підтримку», – сказав Лубінець.

За його словами, Україна не буде створювати спеціальні табори для цивільного населення Курської області рф, яке вирішить евакуюватися.

«Ми не очікуємо, що буде велика кількість охочих до нас приїхати, якщо взагалі вони будуть... Ми запропонували всім і кожному з мешканців Курської області у разі бажання евакуюватися з цієї території», – зазначив омбудсмен.

Лубінець нагадав, що Україна відкриє гуманітарні коридори - або на територію рф або на територію України.

Нагадаємо, Україна вже створила військову комендатуру в Курській області росії. Наразі опрацьовується можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних з Курської області до Сум. Від російської сторони поки що не було запиту для коридору у їхній бік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: