Німеччина відреагувала на можливе використання наданої ними зброї у Курській області

Читать на русском
У Берліні відреагували на інформацію, що Україна могла використати німецькі танки та БМП під час операції у Курській області.
ua.korrespondent.net

У Берліні відреагували на інформацію, що Україна могла використати німецькі танки та БМП під час операції у Курській області.

Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер в інтерв’ю SRF.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

Відзначимо, видання Bild проаналізувало одне з відео з Курської області, й заявило, що журналісти помітили інженерний танк Wiesent на базі танка Leopard 1 та німецькі бойові машини піхоти Marder.

Коментуючи цю інформацію, міністр фінансів Німеччини наголосив, що зброю Німеччина передавала під відповідальність України, яка реалізує своє право на самооборону.

«Зброя передана під відповідальність України, яка захищається від агресора і реалізує своє право на самооборону», – сказав Лінднер.

Нагадаємо, уряд Німеччини склав план постачання Україні озброєнь до кінця 2024 року. До списку входять, зокрема, танки, системи ППО та сотні бронемашин.

Нещодавно також повідомляли, що глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус запросив додаткове фінансування на військову підтримку України цього року.

ЗМІ при цьому повідомляли, що уряд Німеччини має намір урізати фінансування постачання озброєнь Україні у 2025 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: