Операція ЗСУ в Курській області триває за планом – Зеленський

Читать на русском
Сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповідав йому про продовження просування ЗСУ в Курській області.
Офіс президента

Операція Сил оборони України в Курській області країни-агресора триває саме так, як планувалося, станом на суботу, 17 серпня, українські бійці зміцнюють там свої позиції.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні.

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

Глава держави повідомив, що сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповідав йому про продовження просування ЗСУ в Курській області.

«Операція триває саме так, як ми і розраховували. Хоробрість українців робить великі речі. Зараз зміцнюємо наші позиції. Плацдарм нашої присутності стає сильнішим», – зауважив президент.

Він висловив вдячність усім солдатам, сержантам і командирам, котрі це забезпечують. Окремо подякував кожному підрозділу, який поповнює обмінний фонд України за рахунок нових полонених військових рф.

«Долучилися на рівних із ГУР СБУ, МВС, Збройні cили, Служба зовнішньої розвідки. Буде посилено також присутність інфраструктури Омбудсмена в областях України, щоб усюди відбувалась прозора та якісна робота з рідними полонених, із громадськими активістами, які готові допомагати», - розповів голова держави.

Як відомо, Україна та росія цього місяця мали провести таємні перемовини щодо припинення ударів по енергетиці та енергетичній інфраструктурі, проте наступ у Курській області зірвав цей план.

Нагадаємо, Україна створила військову комендатуру на підконтрольних територіях Курської області росії.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що такі органи можуть допомогти як військовим, і місцевому населенню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: