США не хочуть, щоб Україна застосовувала ATACMS для ударів по Курській області – ЗМІ

Читать на русском
Штати не хочуть дозволяти Україні використовувати в Курській області надану ними далекобійну зброю, оскільки вважають, що краще приберегти її для ударів по тимчасово окупованому Криму.
ITC.ua

Сполучені Штати не хочуть дозволяти Україні застосовувати ракети ATACMS у Курській області, вважаючи, що кращим буде застосування їх для ударів по окупованому Криму.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на американських посадовців.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що причина такої позиції не в тому, що Вашингтон остерігається ескалації з боку росії, а в обмеженості запасів цих ракет у Пентагону.

Низка посадовців також висловили занепокоєння тим, що Україна відправила частину своїх найдосвідченіших сил у наступ на Курщину.

«Це справляє враження з військової точки зору. Але Україна залучає до неї досить досвідчені війська та не може дозволити собі їх втратити», – прокоментував Курську операцію один із чиновників.

Крім того, на думку офіційних осіб США, надані ракети доцільніше використовувати для подальшого завдання ударів по тимчасово окупованому росією Криму.

Як відомо, Україна на початку літа мала рідкісну можливість завдати удару по російській авіабазі «Малишево», де розмістили десятки літаків Су-34. Проте США не дозволили використати для атаки свої ракети ATACMS.

Нагадаємо, у США назвали умову, за якої Україні дозволять стріляти по рф на більшу відстань.

Раніше президент США Джо Байден підкреслив, що американська зброя не повинна використовуватися Україною для ударів углиб рф на 320 кілометрів, по Москві чи Кремлю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: