У Польщі закликали ЄС зняти заборону на використання Україною далекобійної зброї

Читать на русском
У Польщі вважають, що надання Україні такого права дозволить запобігати російським ракетним обстрілам території України і це буде реалізацією права Києва на самооборону.
Фото: PAP/Leszek Szymański

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час зустрічі з колегами з держав Євросоюзу попросив зняти обмеження, накладені їхніми країнами на українські удари по росії далекобійною зброєю.

Про це повідомляє видання PAP, цитуючи заяву Сікорського.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Він підкреслив, що зустріч глав МЗС стала першою «після варварського нападу на дитячу онкологічну лікарню» в Києві.

«Тому я звернувся до своїх колег-міністрів з проханням зняти національні обмеження на використання далекобійної зброї. Щоб Україна могла запобігати таким атакам у майбутньому, уражаючи ті літаки, які стріляють крилатими ракетами, і ті аеропорти, з яких вони злітають», – сказав він.

Згідно зі словами Сікорського, надання Україні такого права дозволить запобігати російським ракетним обстрілам території України і це буде реалізацією права Києва на самооборону.

«Це повною мірою була би самооборона, яка є законною згідно з міжнародним правом. Захист дитячих онкологічних лікарень – це не ескалація»,- підкреслив Сікорський.

Як відомо, США не дозволяють Україні бити далекобійною зброєю вглиб росії, оскільки в такому разі війна може поширитися на інші країни.

Нагадаємо, у Зеленського сподіваються отримати дозвіл США бити вглиб росії найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що США не забороняли завдавати ударів по російських НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: