Глава Пентагону назвав дозвіл для України бити по рф «дуже корисним»

Читать на русском
Надання Україні дозволу завдавати обмежених ударів по території рф буде дуже корисним у майбутньому, заявив Ллойд Остін.
Фото: Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін висловився про дозвіл українським військовим завдавати обмежених ударів по території росії з використанням американських боєприпасів.

Свою думку голова Пентагону озвучив в ефірі на каналі CNN.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За його словами, нова політика дозволу українським військовим завдавати обмежених ударів всередині рф американськими боєприпасами, буде «дуже, дуже корисною для українців у майбутньому».

«Що ми зробили, це надали Україні можливість протистояти вогню, стріляти у відповідь по тих російських військах, які стріляють по них, і мати можливість виводити з ладу їхні артилерійські батареї, коли вони стріляють по українцям», – сказав Остін.

Він додав, що потрібно переконатися, «що путін не матиме можливості розтоптати Україну, тому що, як сказав президент, є шанс, майже напевно, що путін не зупиниться на досягнутому».

Нагадаємо, низка країн, у тому числі США, Франція та Німеччина, дозволили Україні завдавати ударів по цілям на території рф. В ОПУ спрогнозували, як удари по росії західною зброєю допоможуть у веденні війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: