Макрон дозволив Україні бити ракетами Scalp по аеродромах рф – ЗМІ

Читать на русском
Такі операції наразі будуть обмеженими, оскільки Україна ще не отримала винищувачі F-16, а радянські бомбардувальники Су-24, оснащені ракетами Scalp, повинні будуть дуже близько підходити до кордону з росією.
Reuters

Слова президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Україна повинна мати право бити по військових об'єктах на території рф, можна трактувати як дозвіл на удари по російських аеродромах ракетами Scalp (Storm Shadow).

Про це повідомляє BBC News, з посиланням на анонімного французького офіцера військової авіації.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Як пояснив французький офіцер, тепер українські військові мають дозвіл на удари французькими ракетами Scalp по аеродромах в Курській та Бєлгородській областях країни-агресора.

Однак, згідно з його словами, такі операції наразі будуть обмеженими, оскільки Україна ще не отримала винищувачі F-16, а радянські бомбардувальники Су-24, оснащені ракетами Scalp, повинні будуть дуже близько підходити до кордону з росією, що робитиме їх уразливими.

Варто зазначити, що Scalp - це французька версія крилатих ракет Storm Shadow, які є спільною розробкою Великої Британії та Франції. Операційна дальність ракет Scalp, заявлена розробником, становить 560 км. Однак є експортний варіант зі зменшеною дальністю до 290 кілометрів та з меншою бойовою частиною.

Як відомо, Макрон заявив, що Україні має бути дозволено використовувати французьку зброю, зокрема ракети великої дальності, для ударів по цілях на території росії.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав партнерів дозволити Україні завдавати ударів по військових цілях на території росії західною зброєю.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, пояснив, чому західні партнери поки не поспішають давати Україні такий дозвіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: