Шольц не вважає, що удари німецькою зброєю по рф загрожують ескалацією

Читать на русском
Шольц заявив, що право України бити західною зброєю по цілях у росії лише дасть змогу захистити свої великі міста, це не ескалація.
Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не вважає, що можливість України завдавати ударів німецькою зброєю по військових цілях на території росії призведе до ескалації.

Він сказав про це в ефірі радіостанції Antenne Bayern.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Як сказав президент США – йдеться лише про можливість захистити велике місто, наприклад, Харків», – цитує канцлера DW.

За словами Шольца, рішення надати Україні право використовувати німецьку зброю було ретельно продумано у співпраці з «друзями та союзниками» Німеччини. Він також запевнив, що ніколи не дозволив би тиснути на нього, щоб переконати ухвалити «неправильні та несвоєчасні рішення».

Нагадаємо, 31 травня уряд Німеччини офіційно дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів у відповідь по цілях на території росії. За день до цього США дозволили використовувати свою зброю для ударів по цілях у рф у прикордонній з Харковом території.

Але при цьому Німеччина все одно відмовляється надати Україні далекобійні ракети Taurus. На початку травня Шольц потрапив у скандал, коментуючи, чому він проти постачання Taurus Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: