В Австрії назвали дозвіл на удари по рф західною зброєю «перетином червоних ліній»

Читать на русском
Міністр оборони Австрії назвала дозвіл на удари західною зброєю по росії перетином червоних ліній.
Фото: m.noen.at

Міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер вважає, що США, Франція та Німеччина, дозволивши Україні завдавати ударів по цілях на території росії, «перетнули червону лінію».

Про це вона заявила в інтерв'ю Die Presse.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Червону лінію перетнули. Тому я дуже рада роз’ясненню генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що НАТО не відправлятиме війська в Україну», – заявила вона.

Журналіст нагадав чиновниці, що Захід ухвалив таке рішення, оскільки Україні важко захищатися від обстрілів з території рф. Він запитав Таннер, чи не вважає вона, що Україна має на це право.

«Як військово нейтральній державі, не нам судити», – відповіла Таннер.

Раніше стало відомо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявили, що НАТО не планує направляти військовий персонал в Україну, але продовжить надавати Україні зброю і довгострокову фінансову підтримку. А через кілька днів він відмовився від планів створення фонду допомоги Україні обсягом 100 млрд доларів за рахунок внесків країн Альянсу в наступні п'ять років.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден дозволив Україні бити по території росії зброєю США, однак пізніше уточнив, що США не дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по Москві чи Кремлю.

У той же час спікер Конгресу Майк Джонсон заявив, що США надали Україні недостатньо дозволів щодо ударів по цілях в росії.

Також відомо, що Німеччина та Франція дозволили використовувати свою зброю для ударів по цілях у рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: