Україна вже застосувала американську зброю для ударів по об'єктах у росії – AP

Читать на русском
ЗСУ вже використовували американську зброю для завдавання ударів по території росії після того, як Білий дім дав відповідний дозвіл.
Фото: Getty Images

ЗСУ вже використовували американську зброю для завдавання ударів по території росії після того, як Білий дім дав відповідний дозвіл.

Про це повідомляє AP, посилаючись на інформацію високопоставленого західного чиновника.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Він говорив на умовах анонімності і не став розкривати деталі проведеної операції. При цьому відомо, що удару було завдано по об'єкту, який задіяний у російському наступі на півночі Харківської області.

Журналісти не виключають, що ЗСУ могли застосувати зброю виробництва США під час удару по російській батареї ППО С-300/400 у Білгородській області 2 червня. Проте офіційного підтвердження цієї інформації досі немає.

Зазначається також, що ще добу тому представник Білого дому національної безпеки Джон Кірбі заявляв журналістам, що не може підтвердити застосування Україною американської зброї проти цілей у росії.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена дозволила Україні використати американську зброю для ударів по території Росії. Згодом у США уточнили, що межі застосування американської зброї поширюються не лише на Харківський напрямок.

Уряд Німеччини також офіційно дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів у відповідь по цілях на території росії. Крім того, країни, які передадуть Україні винищувачі F-16, також дозволили завдавати ударів по об'єктах у рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: