Канада не ставила Україні жодних умов, передаючи зброю – міністр

Читать на русском
Україна може завдавати ударів по території росії, зброєю яку передала Оттава. Жодних умов про заборони не було.
фото: pravdatutnews.com

Канада не забороняла Україні завдавати ударів по території росії зброєю, яку передала для ЗСУ. Жодних умов під час передачі військової допомоги не озвучувалося.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі на пресконференції у середу, 29 травня.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Ми вважаємо це питання дуже важливим. У нас з міністром (іноземних справ Швеції Тобіасом Білльстремом, - ред.) трапилася можливість переговорити на цю тему. Далі прямісінько до НАТО і, повірте, говоритимемо про це там», – сказала вона.

Глава МЗС Канади зазначила, що орієнтуватися в цьому питанні слід з огляду на перспективу.

«Росія не визнає червоних ліній, і тому нам потрібно бути впевненими в тому, що коли йдеться про захист України, нам знайдеться чим допомогти українцям, а також показати, що б не сталося, ми на їхньому боці. До того ж Канада не висуває жодних умов при постачанні зброї в Україну, тому ми й надалі співпрацюватимемо з українськими збройними силами», – наголосила Жолі.

Нагадаємо, вже десять країн ЄС виступили за те, щоб дозволити Україні використовувати їхню зброю для завдання ударів по території рф.

Днями генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників зняти обмеження на удари їхньою зброєю по території росії.

За даними WP, США можуть дозволити Україні бити по території рф американською зброєю малої дальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: