В Орбана відреагували на операцію ЗСУ у Курській області

Читать на русском
Керівник апарату прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляш прокоментував операцію українських сил у Курській області росії.
Фото: Zoltán Máthé/MTI

Керівник апарату прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляш прокоментував операцію українських сил у Курській області росії.

Його заяву цитує портал Telex.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

За словами урядовця, операція не вплинула на позицію угорського уряду – Будапешт «продовжує виступати за мир».

«Україна не лише захищається, а й нападає. Ми хочемо припинення вогню та миру», – сказав Гуляш.

Він також додав, що, незважаючи на наступ України в Курській області, ні Київ, ні Москва не повинні забувати, що вони також несуть відповідальність за енергетичну безпеку Європи.

За останніми даними, ЗСУ контролюють у Курській області росії 93 населені пункти на площі 1263 квадратних кілометри. Міністр оборони Умєров вже назвав головну ціль Курської операції.

Раніше повідомлялося, що російський диктатор володимир путін продовжує називати бойові дії на Курщині «ситуацією», уникаючи інших формулювань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: