Нардепу Дмитруку повідомили про підозру

Читать на русском
Нардепу Артему Дмитруку оголосили підозру - йому інкримінують напад з групою осіб на правоохоронця в Одесі та напад на військового.
Instagram/@artem__dmytruk

Офіс генпрокурора офіційно оголосив, що нардепу Артему Дмитруку повідомлено про підозру у нападі на правоохоронця та військового.

Про це повідомляє пресслужба ОГП на сторінці у Telegram.

«Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному нардепу за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві», - йдеться в заяві.

Офіс генпрокурора не називає імені нардепа, якому оголошують підозру, однак за даними джерел «Слово і діло» йдеться саме про Дмитрука.

Згідно з даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в Одесі, діючи групою осіб, здійснив напад на співробітника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти зброю, яка знаходилась в останнього. Дії підозрюваного кваліфіковано:

  • за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;
  • за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України – закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб.

«Крім того, в інший період часу підозрюваний, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому декілька ударів, зокрема, в область голови. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження», - наголошує пресслужба прокуратури.

Зазначається, що дії підозрюваного кваліфіковано:

  • за ч. 1 ст. 122 КК України - умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • за ч. 1 ст. 296 КК України - грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.

Як відомо, у січні 2022 року в Одесі на засіданні земельної комісії міськради сталася бійка за участю позафракційного народного депутата Артема Дмитрука. Постраждали 12 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: