Нардеп Артем Дмитрук, який захищав УПЦ МП, втік з України – ЗМІ

Читать на русском
Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.
novynarnia.com

Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на поінформовані джерела у правоохоронних органах.

Заборона російської церкви в Україні: як голосували фракції та групиРада ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону РПЦ в Україні та пов'язаних з нею організацій (УПЦ МП). Як голосували групи та фракції – на інфографіці.

Зазначають, що нардеп Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу, 24 серпня.

«Востаннє законно Дмитрук перетинав кордон України з Молдовою на початку 2023 року і до 24 серпня 2024 року не виїжджав. Торік 24 січня о 19:41 він повернувся в Україну з Молдови через ПП «Маяки-Удобне» автомобілем Toyota з державним номерним знаком і до неділі 25 серпня за кордон не виїжджав», – пишуть журналісти.

Правоохоронці зʼясовують всі обставини втечі депутата.

Журналісти УП зазначають, що намагалась зв'язатися із Дмитруком, але його мобільний номер телефону більше не обслуговується.

Нагадаємо, у вівторок, 20 серпня, Верховна рада підтримала заборону Російської православної церкви та афілійованих з нею організацій в Україні.

А вчора, 24 серпня, президент України підписав закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: