Переховувався на горищі: СБУ знайшла у Львові експрокурора-втікача Ільницького

Читать на русском
Документуючи отримання неправомірної вигоди за допомогу в ухиленні від мобілізації, у Львові правоохоронці затримали оголошеного в розшук скандального експрокурора Ростислава Ільницького.
фото: СБУ

У Львові співробітники СБУ та прокуратури затримали скандальну адвокатку, яка займалася «схемами для ухилянтів», а також правоохоронці затримали оголошеного в розшук скандального експрокурора Ростислава Ільницького.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Telegram та видання «Українська правда».

«У результаті комплексних заходів на Львівщині затримано організаторку оборудки - місцеву адвокатку. Під час обшуків у її будинку затримано також її зятя, колишнього прокурора, який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів», — йдеться у повідомленні.

Згідно з даними слідства, адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини.

За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до 12 тис. доларів США з особи, а загалом вони встигли «заробити» майже пів мільйона американських доларів.

«Схема» діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Разом зі спільниками адвокатка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних в державних реєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності. Така схема дозволяла потенційним призовникам незаконно перетнути кордон України.

За даними ЗМІ, прокуратура та СБУ задокументували факт вимагання та одержання адвокатом Богданою М. (яка є тещою Ільницького) неправомірної вигоди в розмірі 3500 доларів США за вплив на прийняття рішення службовими особами ряду ТЦК та СП Львівської області щодо оновлення військово-облікових даних та одержання QR-коду двома військовозобов’язаними, а також надання одному з них відстрочки від призову за мобілізацією.

Під час обшуку на горищі будинку затриманої правоохоронці виявили та затримали розшукувану особу, а саме – Ільницького Ростислава Васильовича.

Як відомо, 7 та 8 жовтня 2023 року колишній прокурор Ростислав Ільницький відгуляв дводенне розкішне весілля з експрацівницею львівського ДБР Роксоланою Москвою у п'ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова.

Нагадаємо, на Волині судили ухилянта, який втік від ТЦК до лісу.

Раніше на Одещині перетнути кордон намагалася рекордна кількість ухилянтів.

Також в Ужгороді затримали депутата міськради, який брав хабарі та допомагав уникнути призову. За скоєне йому загрожує до 10 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: