ВАКС продовжив обов'язки двом фігурантам справи про схему в Харкові

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку запобіжного заходу двом підозрюваним.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 серпня строк дії обов'язків, покладених на власника ТОВ «Альянс» Геннадія Жмуренка. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до схеми із заволодіння 159,5 млн грн, виділених на відновлення критичної інфраструктури Харкова.

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Жмуренка під 8 млн грн застави. Також на нього поклалали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків ще на два місяці.

«Задовольнити клопотання прокурора. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Жмуренка – ред.), до 14 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 17 серпня строк дії обов'язків, покладених на власника ТОВ «Виробничо-інжинірингова компанія «Локо трейн» Юрія Пічугіна. У нього такий самий перелік зобов'язань, тільки заборонено покидати межі міста Дніпра.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили схему заволодіння 160 млн грн, виділеними на відновлення Харкова. За даними слідства, у квітні 2022 року впливовий бізнесмен, який є організатором групи, у змові з першим заступником генерального директора КП «Харківські теплові мережі» домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання трубної продукції, вікон та технічної солі. При цьому саме воєнний стан учасники оборудки використали як привід не проводити відкриті торги.

Компанія-постачальник продукції закупила необхідне через низку фірм-прокладок у виробника і продала її комунальному підприємству за понад удвічі завищеною ціною. Унаслідок реалізації схеми завдано збитків на суму 159,5 млн грн, якими учасники злочину заволоділи та розпорядилися на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: