ВАКС продовжив обов'язків керівництву КП «Харківські теплові мережі»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу підозрюваним службовцям підприємства.
Сергій Воликфото: sq.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 серпня строк дії обов'язків, покладених на першого заступника генерального директора комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Сергія Волика. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до схеми із заволодіння 159,5 млн грн, виділених на відновлення критичної інфраструктури Харкова.

Таке рішення 17 червня ухвали ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Волика з альтернативою майже 10 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Харкова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, крім браслету.

«Задовольнити клопотання. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Сергія Волика – ред.), до 17 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Також прокурор САП просив продовжити обов'язки, покладені на виконавчого директора КП «Харківські теплові мережі» Валерія Морозова. Раніше до нього застосували запобіжний захід у вигляді застави розміром 900 тисяч грн. На нього також поклали такий самий перелік обов'язків, як і на Волика. Суд вирішив зняти з нього браслет та розширив межі заборони на виїзд до Харківської області, але продовжив решту обов'язків.

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Морозова – ред.), до 11 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили схему заволодіння 160 млн грн, виділеними на відновлення Харкова. За даними слідства, у квітні 2022 року впливовий бізнесмен, який є організатором групи, у змові з першим заступником генерального директора КП «Харківські теплові мережі» домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання трубної продукції, вікон та технічної солі. При цьому саме воєнний стан учасники оборудки використали як привід не проводити відкриті торги.

Компанія-постачальник продукції закупила необхідне через низку фірм-прокладок у виробника і продала її комунальному підприємству за понад удвічі завищеною ціною. Унаслідок реалізації схеми завдано збитків на суму 159,5 млн грн, якими учасники злочину заволоділи та розпорядилися на власний розсуд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: