Верховна рада підтримала законопроєкт про заборону діяльності РПЦ

Читать на русском
У вівторок, 20 серпня, Верховна рада підтримала заборону Російської православної церкви та афілійованих з нею організацій в Україні.
glavcom.ua

У вівторок, 20 серпня, Верховна рада підтримала заборону Російської православної церкви та афілійованих з нею організацій в Україні.

Про це повідомляє у Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

За заборону Російської православної церкви в Україні проголосували 265 народних депутатів.

Відомо, що законопроєкт передбачає заборону РПЦ в Україні як релігійної організації. Відтак діяльність усіх організацій, афілійованих з РПЦ, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону. РПЦ та афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно.

В українських церков є 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ. Варто відзначити, що перехід громад до української помісної православної церкви буде спрощено.

Раніше повідомлялося, що Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій підтримала ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних із російською православною церквою.

Законопроєкт про заборону УПЦ МП та інших релігійних організацій, пов'язаних із росією, Рада ухвалила у першому читанні у жовтні минулого року. Тоді документ підтримали 267 депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: