Нардеп спрогнозував, чи вистачить у Раді голосів для заборони УПЦ МП

Читать на русском
У Раді є достатня кількість голосів для того, щоб ухвалити законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із РПЦ.
Фото: detector.media

У парламенті є достатньо голосів для того, щоб ухвалити законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з російською православною церквою.

Про це повідомив голова Комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, його цитує Укрінформ.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

За його словами, зараз шанси на його підтримку у залі вищі, ніж 23 липня, коли збирався парламент.

«Ми вважали, що у нас на той день було 240 голосів, оптимістично – можливо, 250. Зараз я думаю, що за підтримки Президента та керівника Офісу Президента, і президії на чолі з Головою Верховної Ради у нас має бути точно більше голосів», - Сказав Потураєв.

Водночас він вважає, що Верховна Рада не зможе затвердити документ конституційною більшістю, оскільки лише один колишній член ОПЗЖ підтримав законопроєкт у першому читанні.

«Тому конституційна більшість не набереться, але, думаю, що ми його впевнено проголосуємо», – резюмував нардеп.

Він також додав, що останні поправки, які вносилися минулої п'ятниці, були спрямовані на юридичне вдосконалення документа.

Нагадаємо, у першому читанні документ було прийнято у жовтні минулого року. Тоді заборону підтримали 267 нардепів.

Раніше повідомлялося, що Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій підтримала ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних із російською православною церквою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: