Папа Римський розкритикував заборону РПЦ в Україні

Читать на русском
Згідно з його словами, тим, хто хоче молитися, треба дозволити молитися в тій церкві, яку вони вважають своєю.
Getty Image

Папа Римський Франциск під час недільної зустрічі з вірянами засудив рішення України заборонити діяльність в країні російської церкви.

Про це повідомляє Vatican News.

Заборона російської церкви в Україні: як голосували фракції та групиРада ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону РПЦ в Україні та пов'язаних з нею організацій (УПЦ МП). Як голосували групи та фракції – на інфографіці.

Франциск зазначив, що і далі «з болем стежить» за бойовими діями в Україні та на території рф.

«Роздумуючи над нещодавно прийнятим в Україні законом, відчуваю побоювання щодо свободи тих, хто молиться, бо той, хто по-справжньому молиться, завжди молиться за всіх. Ніхто не чинить зла через те, що молиться. Якщо хтось чинить зло проти свого народу, він буде винен у цьому, але не можна вважати за зло те, що він молився», – сказав Папа Римський.

Згідно з його словами, тим, «хто хоче молитися», треба дозволити молитися в тій церкві, яку вони вважають своєю. Він заявив, що жодну християнську церкву не можна забороняти.

«Будь ласка, нехай жодна християнська церква не буде скасована прямо чи опосередковано: церкви не слід чіпати», – сказав Франциск.

При цьому, він закликав не переставати молитися за те, «щоби припинилися війни».

Нагадаємо, у вівторок, 20 серпня, Верховна рада підтримала заборону Російської православної церкви та афілійованих з нею організацій в Україні.

А вчора, 24 серпня, президент України підписав закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з росією.

За заборону проголосували 265 народних депутатів. Як голосували фракції та групи за історичне рішення про розрив із московською церквою можна побачити на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: