«Це не політичне рішення»: Макрон висловився про арешт засновника Telegram Дурова

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон уперше прокоментував новину про арешт у паризькому аеропорту засновника Telegram Павла Дурова.
Фото: Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон уперше прокоментував новину про арешт у паризькому аеропорту засновника Telegram Павла Дурова.

Пост на цю тему був опублікований в X-акаунті політика.

Скільки користувачів у Telegram у світі та наскільки він популярний у порівнянні з іншими месенджерамиУ середньому користувач Telegram проводить у додатку 2 години 54 хвилини на місяць. Найбільшим ринком додатку є Індія. Більше – на інфографіці.

За його словами, після затримання Дурова у мережі з'явилася «хибна інформація» про роль Франції.

«Франція найбільше прив'язана до свободи вираження думок та комунікації, інновацій та підприємництва. Так і лишиться. В умовах верховенства права, у соціальних мережах, як і в реальному житті, свободи реалізуються в рамках, встановлених законом для захисту громадян та поваги до їхніх основних прав», – стверджує Макрон.

Він додав, що Дурова заарештували у рамках судового розслідування, яке проводиться на території Франції.

«Це в жодному разі не політичне рішення. Рішення залишається за суддями», – написав політик.

Нагадаємо, Павла Дурова затримали в суботу, 24 серпня, у паризькому аеропорту Ле Бурже. ЗМІ повідомляли, що ордер на арешт було видано в рамках розслідування ймовірних злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, організовану злочинність та інші.

У ЦПД вважають, що завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі.

Разом з тим, вчора платформа вперше офіційно прокоментувала затримання Дурова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: