ЗСУ задіяли винищувачі F-16 у відбитті масованої атаки рф – Зеленський

Читать на русском
Українські військові використовували західні винищувачі F-16 для відбиття масованого російського ракетно-дронового удару.
Фото: Reuters

Українські військові використовували західні винищувачі F-16 для відбиття масованого російського ракетно-дронового удару.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

F-16 для України: чим відрізняються винищувачі, які постачають Бельгія, Данія, Норвегія і НідерландиДо України почали надходити F-16. У матеріалі наведено ключові відмінності винищувачів, які передадуть Бельгія, Данія, Норвегія та Нідерланди.

За його словами, літаки в ході атаки допомогли збити «деякі ракети».

«Дякую партнерам за те, що надали ці F-16. Звісно, ​​цього недостатньо, у нас їх небагато, і треба ще тренувати пілотів, але ми маємо пропозиції в США», – заявив Зеленський.

Президент також заявив, що лідери інших країн намагаються не порушувати питання про зняття обмежень на використання далекобійної зброї по росії.

«Вони намагаються не говорити зі мною про це, але я порушую це питання. Олімпіада пройшла, а пінг-понг залишився», – додав Зеленський.

Нагадаємо, 4 серпня президент Володимир Зеленський підтвердив прибуття літаків F-16 до України та показав їх у небі.

За даними нардепа члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Вадима Івченка, Україна отримала від союзників 10 американських винищувачів F-16. До кінця року очікується постачання ще 10 літаків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: