В Україні запроваджується принцип «воюй або працюй» – Шмигаль

Читать на русском
Шмигаль заявив про запровадження в Україні принципу воюй чи працюй – Кабмін хоче вивести ринок праці з тіні.
Фото: РБК-Україна

В Україні запроваджується принцип «воюй або працюй» – уряд хоче ввести низку заходів, щоб вивести ринок праці з тіні.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

У Кабміні доопрацювали законопроєкт про підвищення податків: що пропонують теперКабінет міністрів вніс низку змін до свого проєкту закону про підвищення податків в Україні, повідомили нардепи Гетманцев та Железняк.

«З початком повномасштабного вторгнення Україна втратила 3,5 мільйони робочих місць. Ми фактично втратили в 2022 році 30% нашої економіки, нашого ВВП. Сьогодні, щоб підтримувати наших військових, ми повинні мати щонайменше 10 мільйонів робочих місць. А офіційно ми бачимо менше ніж 8 мільйонів робочих місць. Ми розуміємо, що в економіці є ціла низка професій, які працюють у тіні, не платять офіційно податки, які сьогодні критично потрібні нашому бюджету, нашим Збройним силам. Принцип «воюй або працюй» не новий, його озвучував президент України, ми всі із цим принципом згодні. У державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які стоять осторонь: люди повинні або воювати, або робити все, щоб забезпечити тих, хто воює, усім необхідним», – пояснив прем'єр.

За його словами, детінізація включає не лише заходи для людей, які працюють та отримують зарплати у конвертах, але й завдання повернути українців з-за кордону, щоб вони працювали та сплачували податки тут.

Шмигаль нагадав, що Україні цього року потрібно додатково 500 млрд гривень на військові потреби. Їх планують отримувати завдяки внутрішнім запозиченням, збільшення ставки податку на прибуток для банків, а також підвищення податків.

Нагадаємо, уряд доопрацював законопроєкт щодо підвищення податків. Народний депутат Ярослав Желєзняк прогнозує, що Рада зможе розглянути його у першому читанні 3-5 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: