Прем'єр розповів, коли буде проведено тендери для відновлення «Охматдиту»

Читать на русском
В Охматдиті зараз проводиться експертиза пошкоджень після ракетного удару, розповів Шмигаль. Її завершать протягом місяця, після чого будуть ухвалені рішення щодо тендерів.
t.me/V_Zelenskiy_official

У дитячій лікарні «Охматдит» у Києві, яка постраждала від ракетного удару рф, зараз проводиться експертиза пошкоджень. Вона буде завершена протягом місяця, після чого будуть ухвалені рішення щодо тендерів на відновлення.

Про це на форумі «Україна 2024. Незалежність» розповів прем'єр Денис Шмигаль.

Відновлення «Охматдиту»: скільки коштуватиме ремонт лікарні та скільки коштів уже зібраноНа відновлення лікарні Охматдит після ракетного удару зібрано вже 1,6 млрд гривень, докладніше – на інфографіці.

«Станом на сьогодні сформовано наглядову раду, яка складається з 15 осіб. Сім – представники міжнародних донорів. І вісім представників – це фактично громадянське суспільство: пацієнтські організації, організації громадянського суспільства… Станом на сьогодні проводиться експертиза пошкоджень – це важливо, щоб зрозуміти, що сталося, дуже складне обладнання. Протягом одного місяця буде завершено експертизу, після цього буде ухвалено рішення щодо тендерів та подальших кроків», – повідомив він.

Нагадаємо, раніше було скасовано скандальний тендер для відновлення корпусу лікарні. Голова МОЗ Віктор Ляшко обіцяв провести новий через Prozzoro.

16 серпня стало відомо, що «Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство», на рахунки якого надійшло майже 380 млн гривень внесків, відмовляється віддати ці гроші самій лікарні.

Пізніше генерального директора «Охматдиту» Володимира Жовніра було відсторонено від виконання обов'язків до завершення перевірок. МОЗ призначило виконувача обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: