МОЗ просить правоохоронців перевірити тендер на ремонт «Охматдиту»

Читать на русском
МОЗ звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок тендеру на ремонт корпусу лікарні Охматдит.
Фото: Суспільне

Міністерство охорони здоров'я України звернулося до правоохоронних органів із проханням провести додаткові перевірки тендеру на ремонт дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Про це у Facebook написав міністр Віктор Ляшко.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

Напередодні видання «Наші гроші» повідомило, що «Благодійний фонд «Охматдит» вибрав запорізьку фірму «Буд-технолоджі» переможцем тендеру на ремонт пошкодженого корпусу лікарні. При цьому з 14 учасників це була третя за дорожнечею пропозиція (307 млн гривень).

Голова МОЗ пояснив, що кожен учасник тендеру оцінювався за 5 критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, пропозиція цін. Деякі компанії були усунені через порушення принципу чесноти, зокрема відкриті кримінальні провадження.

«Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок. Зі свого боку хочу ще раз підкреслити, що я особисто і моя команда робимо все, аби процес був абсолютно прозорий», – повідомив Ляшко.

Він також обіцяв, що з моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір, щодня оприлюднюватиметься публічний звіт про те, куди витрачаються зібрані гроші.

Нагадаємо, «Охматдит» був частково зруйнований ракетним ударом росіян 8 липня. У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

Крім того, кошти на ремонт збирали через фандрейзингову платформу United24 та monobank.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: